Blog

Nieuw op de Filmbank februari 2020

geschreven door R.Duursma op

Elke twee maanden besteden we aandacht aan de nieuwste films op Filmbank Groningen.
Nu is het zo dat vanaf het moment dat we een aanwinst binnen krijgen tot het moment van publicatie nogal wat tijd kan verstrijken. Met name door de intensieve bewerking van het materiaal: filmnummers toekennen, bekijken op de filmtafel, lassen in de film aanbrengen of repareren, omblikken, gegevens van de fysieke staat van de film invoeren, basis metadata invoeren qua inhoud, film scannen, converteren naar MP4, film beschrijven (uitgebreide inventaris per scene of korte samenvatting), uploaden, nieuwe uitvoer van onze database.

Duizelt het al? Desondanks lukt het ons om aardig wat materiaal te verwerken.

De nieuwste aanwinsten van deze keer komen vooral van de filmmakers van de Groninger Smalfilmclub (GSF). Daarnaast hebben we ook een nieuw aantal films van een van de prominente makers van diezelfde club toegevoegd, het gaat hier om Dries Hendriks.

De leden van de GSF probeerden vooral films te maken met een begin en een eind, het zijn vaak kleine speelfilms met uiteenlopende onderwerpen. Zelfs spionage van over het ijzeren gordijn (ten tijde van de koude oorlog) komt voorbij. Verder zijn er aan paar mooie reportages en verslagen van feesten van de GSF.

Naast deze films van de GSF leden zijn er ook films van particulieren zoals de familie de Raad en beelden van bijvoorbeeld de Krimstermolen.

Hieronder een klein deel van de meer dan honderd nieuwe films die online zijn gekomen in de afgelopen twee maanden.

Nieuwe aanwinsten februari 2020