Contact

Vragen, openingstijden en bereikbaarheid

Na enkele maanden sluiting als maatregel tegen verspreiding van het Coronavirus, gaat de studiezaal van Groninger Archieven vanaf 2 juni weer beperkt open. Voor Filmbank Groningen zijn er geen wijzigingen: de filmtafelruimte is nog steeds gesloten.

Wij doen wat we kunnen met thuiswerken: administratieve taken, films beschrijven, gescand materiaal op de website plaatsen etc. Het inschrijven en digitaliseren van archiefmateriaal ligt helaas stil.

Voor urgente vragen kunt u ons bereiken per e-mail (filmbank@groningerarchieven.nl) of per telefoon (050-5992000, alleen tussen 10-15u)

Vragen

Voor de meeste vragen over films bekijken, bestellen en/of schenken kunt u de antwoorden vinden in de FAQ.

Voor overige vragen en opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar filmbank@groningerarchieven.nl of bellen met 050 599 20 00.

Openingstijden

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur

Wij zijn gesloten en niet bereikbaar op:

  • Vrijdag 28 augustus (Groningens Ontzet)
  • Vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag)
  • Donderdag 31 december
  • Vrijdag 1 januari 2021

Bereikbaarheid

Het gebouw van de Groninger Archieven ligt vlakbij het Hoofdstation Groningen en is dan ook te voet makkelijk te bereiken.

De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is Q-Park Cascade. Actuele informatie en parkeertarieven vindt u op de website van de Gemeente Groningen. In speciale gevallen en voor mindervalide studiezaalbezoekers hebben we een parkeerplaats beschikbaar. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.