Filmgroep Nieuwe Pekela

Filmgroep Nieuwe Pekela

We hebben via het Veenkoloniaal Mueum een mooie collectie films ontvangen van Filmgroep Nieuwe Pekela, maar eigenlijk weten we niet heel veel van deze filmgroep. Via Wikipekela hebben we de volgende informatie:

Op 23 nov. 1983 wordt in Nieuwe Pekela een filmgroep opgericht. Na ruim 15 jaar te hebben bestaan, houdt zij op 1 jan. 1999 op te bestaan. Alle producties die door de club zijn vervaardigd, zijn geschonken aan het Veenkoloniaal Museum te Veendam. Het Veenkoloniaal Museum brengt de collectie onder bij de Groninger Archieven.

Filmgroep Nieuwe Pekela heeft later met de komst van video een naamsverandering ondergaan zo lijkt het: Film en Video Groep Nieuwe Pekela. Ook is er in ons archief melding van Pekelder Film Video Amateurs (P.F.V.A.). Onduidelijk is of dit leden zijn van dezelfde Filmgroep.

Namen van filmers die voorbij komen op de titelrol zijn onder andere: A. Dekker, J. v.d. Laan, A. Munneke, C.H. Munneke, W. Nobbe, G. Reins, G.B. Stuut, J.H. Vegter, E. Edens, Yvonne Mensen, Klara Broesder

Mocht u iemand zijn, of iemand kennen, die meer weet zodat wij deze Filmclub beter kunnen beschrijven dan houden wij ons aanbevolen.

Hieronder wel alvast een aardig deel van de films die gemaakt zijn door Filmgroep Nieuwe Pekela, meer volgt.

 

Filmografie