Video insluiten

AV2346 Oude Kijk in ’t Jatstraat, Kerk en moeder
Kea Lukken-Barelds, 1961-1978

8mm, kleur en zwartwit, zonder geluid
Video insluiten

AV2346 Oude Kijk in ’t Jatstraat, Kerk en moeder
Kea Lukken-Barelds, 1961-1978

8mm, kleur en zwartwit, zonder geluid

Titel: Groningen, maart 1961. Het eerste deel van de film is uit 1961, het latere deel waarschijnlijk van rond ca. 1978. Martinikerk, Grote Markt, allemaal van boven gezien. De Broerkerk torent nog boven de Gelkingestraat uit. Autoverkeer in de stad, beelden van winkels. Paterswoldse meer. De stad vanuit de auto gefilmd, deelnemend aan het verkeer. o.a. Hoge der Aa. De stad bij avond.
Daarna schenkt een vrouw thee of koffie in, gaat zitten en drinkt het op, ze kijkt naar een foto van een man (zoon?). Een oudere man komt binnen, doet jas uit en hoed af en gaat zitten, de vrouw schenkt voor hem ook iets in. De jonge man van de foto komt binnen en groet ze.
Daarna weer beelden van de stad, van boven af gefilmd. Eendjes in een vijver. Een man met kind zijn aan het spelen op een bank. Vrouw komt er bij. In kleur; balkon, provinciehuis van afstand gefilm, van boven. Straatbeeld, oudere vrouw binnen. ze loopt heen en weer in de kamer, gaat zitten en staat weer op etc. Veel binnenhuisbeelden, koffie drinken etc. Aan de wand hangen schilderijen, van moderne kunst tot een portret van een paard. De vrouw trekt haar jas met bontkraag aan en gaat de straat op. Binnen beelden van het huis, met een draaiende bandrecorder. Een keuken, delfts blauw, borden op tafel, gasfornuis in de haard. Veel interieur. Buitenbeelden, kermis, straatbeelden met auto’s.