AV14128 Gezond leven
G. Beks, Hoeksema, Vrieling, de Vries, J. Wierenga, 1948-1952

8mm, zwartwit, zonder geluid
Lengte: 00:08:58:00

AV14128 Gezond leven
G. Beks, Hoeksema, Vrieling, de Vries, J. Wierenga, 1948-1952

8mm, zwartwit, zonder geluid
Lengte: 00:08:58:00

Gezond leven. In de hoofdrol An en Jan Wierenga. Ze gaan op de tandem op kampeervakantie. Ze mikken op een plezierig verblijf op Camping Schelfhorst in Paterswolde maar het verloopt allemaal anders.

1 fragmenten uit AV14128

Fragment 1 van 1 - AV1412800:00:00:00 - 00:08:59:00

"Gezond Leven". Filmisch verslag van een niet volgens plan verlopende campingvakantie. Verhaal: Jan zit in de huiskamer thuis op de bank een boek te lezen. Annie trekt het boek "G…

"Gezond Leven". Filmisch verslag van een niet volgens plan verlopende campingvakantie. Verhaal: Jan zit in de huiskamer thuis op de bank een boek te lezen. Annie trekt het boek "Goed Kamp" uit de boekenkast, gaat naast hem zitten en bekijkt samen met hem de bladzijde waar staat aangegeven hoe kampeeruitrusting correct op de bagagedrager van een fiets moet worden vastgesjord. De volgende ochtend bepakt het echtpaar een tandem en sjort de kampeeruitrusting totaal verkeerd vast. Nadat ze, wat zwalkend, zijn weggereden over de Hereweg/Rijksstraatweg richting Paterswolde, moeten ze stoppen bij een rood verkeerslicht. Annie wil een losse schoenveter vastmaken en stapt even af; Jan heeft niets in de gaten en rijdt, bij groen licht, meteen door, Annie op de weg achterlatend. Annie holt Jan achterna en komt hem even later weer tegen als hij, zijn vergissing bemerkend, terug komt rijden. Het echtpaar vervolgt zijn weg en heeft, druk om zich heen kijkend, niet in de gaten dat de bagage steeds meer scheef gaat hangen. Op een bepaald moment ligt de boel dan ook los op het fietspad en een Solex-berijder kan de spullen niet meer vermijden en komt ten val. Na een krachtige woordenwisseling met Jan vervolgt de bromfietser boos zijn weg. Het echtpaar rijdt ook verder, de bagage dit keer correct vastgesjord. Het verblijf op Camping Schelfhorst verloopt echter niet probleemloos: het opzetten van de tent gaat voortdurend mis; bereiden van de maaltijd idem en als alles eindelijk in orde is, regent het continu. Als een krant aanhoudende stormdepressies aankondigt, besluiten ze op te breken en fietsen ze, door de regen, terug maar ... niet naar huis maar naar ANWB-bondshotel "Vlieg er eens in". "Einde".